Bescheiden qua omvang, maar qua expertise lopen ze bij Biemans voorop

Nard van den Berg runt een moderne melkveehouderij in Erp en is mede-eigenaar van Agron Advies, een bureau dat agrarische ondernemers adviseert op het gebied van milieu en ruimtelijke ordening. In 2014 stapte hij met zijn melkveehouderij over naar een nieuwe accountant: Biemans.

nard-van-den-berg-agron

Nard van den Berg
eigenaar

Hoe ziet jouw samenwerking met Biemans eruit?

“Die is feitelijk heel basaal: we gebruiken Twinfield en Scan & Herken, twee tools om zelf online en heel efficiënt onze administratie te voeren. Daarnaast hebben we wel eens gebruik gemaakt van de fiscale expertise die bij Biemans aanwezig is. En ik moet zeggen: ze hebben echt een goede kijk op de zaken.”

Vanwaar de keuze in 2014 voor Biemans?

“We hebben een paar jaar geleden ons bedrijf uitgebreid en gemoderniseerd. De wereld verandert. Daar moet je in mee. Dat verwacht ik ook van een accountant. Dat was voor ons de reden om ons eens te gaan oriënteren op een nieuwe accountant. Biemans kwam daarbij het beste uit de bus: qua omvang heel bescheiden, maar qua expertise en vooral qua automatisering had ik het gevoel dat ze mee voorop lopen. Dat gevoel is sinds onze samenwerking alleen maar bevestigd en versterkt.”

Welk woord typeert Biemans het beste?

“Efficiëntie. Sinds Biemans onze accountant is, hebben we veel zaken in de administratie weten te automatiseren. De administratie staat inmiddels als een huis en is heel strak en vriendelijk ingericht. Dat is voor een groot deel de verdienste van Biemans. Pluspunt is dat ze ook de kosten heel beheersbaar weten te houden.”

Zou je Biemans aanbevelen aan collega-ondernemers?

“Ja. Voor ondernemers in de agrarische sector is het belangrijk dat ze bij een bureau zitten dat feeling heeft met de sector. De problematiek en uitdagingen in onze sector zijn namelijk heel specifiek. Biemans heeft die knowhow in huis, zonder dat het er mee te koop loopt. Ze zijn heel nuchter en no-nonsense. Precies ook de mentaliteit van de meeste agrarische ondernemers. Dus ja, als collega’s zich aan het oriënteren zijn, dan raad ik ze zeker aan om in ieder geval ook Biemans daarin mee te nemen.”

Benieuwd naar wat we
voor jou kunnen betekenen?
Bekijk onze diensten & aanpak

Begin met typen en druk op enter om te zoeken