Bij het terugblikken op het afgelopen jaar zijn er toch wel weer enkele bijzonderheden die opvallen.

Allereerst moeten we constateren dat een groot deel van de bevolking lijdt aan een stikstof- en CO2-depressie. Kinderen schijnen er slecht van te slapen en mensen denken echt dat onze aardbol binnen de kortste keren aan gort is. Het is bijzonder om te lezen dat er wetenschappers zijn die een kleine ijstijd voorspellen, en dat staat daarmee haaks op de berichtgeving van de afgelopen jaren. Ik heb momenteel meer moeite met vadertje staat dan met moeder natuur. Vadertje staat is namelijk bij machte om met rigoureuze beslissingen een economisch belangrijke pijler van de economie te dwarsbomen. En godzijdank zijn er weer acties. Kunnen we constateren dat er nog volop leven en strijdkracht in de boerenstand zit. En moeder natuur: die zet onverstoorbaar haar werk door.

We moeten helaas ook constateren dat er nog steeds graaiende politici zijn. Ik las van de week een stuk over een Wajong-medewerker, die bij zijn 12,5-jarig jubileum een bonusje kreeg, waarbij het UWV deze bonus vrolijk weer inhield op zijn uitkering. Klaasje moet zich de ogen toch wel uit de bol schamen dat hij dit allemaal laat gebeuren en zelf zijn salaris en zijn wachtgeld opstrijkt. Oh ja, hij vindt dat hij daar recht op heeft want het is een onderdeel van zijn arbeidsvoorwaarden. Eigenlijk interesseert het me totaal niet of je er wel of geen recht op hebt. Het wordt tijd dat dit soort gasten eens wat minder gaan denken waar ze recht op denken te hebben, maar zich realiseren dat ze een plicht hebben. Een plicht om op moreel verantwoordelijke manier de schouders eronder te zetten en je in te zetten om de belastingcenten die geïnd worden op een goede manier te besteden.

Het verhaal van deze graaiende Klaas doet me denken aan Flappie. Flappie van Youp van ’t Hek. De vader die zich van de goede kant wil laten zien en het verdwenen konijn nog mee gaat zoeken. En die vervolgens zijn zoon vernedert door Flappie uit de oven te toveren en voor de familie op tafel te zetten. Klaasje, zo voelt dat dus. Niet meer doen dus.

Namens Biemans Accountants en Belastingadviseurs wens ik u fijne feestdagen en een gezond 2020 toe!!!

Bekijk de Agro-nieuwsbrief van december 2019

Begin met typen en druk op enter om te zoeken