CO2 probleem

Twee weken geleden waren de luchtmacht dagen bij vliegbasis Volkel. Ik ben niet de persoon die vervolgens in een uniform met legerkistjes de hele dag met een verrekijker naar dit schouwspel gaat zitten kijken, maar het is wel mooi om te zien wat voor technische vernuftigheden de luchtmacht in petto heeft. En omdat het vanuit onze achtertuin te aanschouwen is, heb ik toch met regelmaat mijn verstand staan te vergapen aan de prachtige shows die ze in petto hadden.
Iemand vertelde me dat een F16 per uur minimaal 3.000 liter kerosine verbruikt. Als er gemiddeld drie vliegtuigen dus 7 uur vliegen, verbruiken ze ruim 60.000 liter kerosine. En omdat er twee luchtmachtdagen zijn, zou er dus 120.000 liter brandstof in ons luchtruim geblazen zijn. Los nog van de ruim 240.000 bezoekers die met auto’s van heinde en verre zijn gekomen om te komen kijken. Ik durfde niet verder uit te tellen hoeveel CO2 er dan wel niet in mijn achtertuin zou hangen.
Vervolgens sla je de krant open en blijkt dat de Nederlandse rundveestapel zoveel scheten laten, dat ik ramen en deuren gesloten heb. Dezelfde dag zag ik op social media een wereldkaart met een heel klein rood stipje dat Nederland moest zijn. Eronder stond geschreven: “zie je dat rode stipje op deze kaart (en je moest goed kijken!). Die gaan het CO2 probleem van heel deze kaart oplossen”. Ik zie hier de humor wel van in. Dat is misschien wel de grootste boodschap die we die milieustakkers mee moeten geven: maak eens wat lol in het leven, daar wordt het leven echt een stuk leuker van!!
Fijne vakantie toegewenst!!

Erik Verhoeven

Bekijk de Agro-nieuwsbrief van juni 2019

Begin met typen en druk op enter om te zoeken