Donderdag 21 juni is de zomer gestart, maar gezien de weersomstandigheden van afgelopen maanden heb ik het idee dat de zomer al lang aan de gang is. Hoewel de regen niet altijd even netjes verdeeld wordt, zie je op plaatsen de gewassen hard de grond uit komen. En als je dan een keer de banden van de fiets oppompt en je toert eens lekker rond, kun je genieten van het mooie landschap waar we ons in begeven. En goed, daar hoort af en toe ook een geurtje bij, maar dat hoort bij landelijk wonen.

Des te storender vind ik het dat er momenteel plattelandsbewoners zijn die de Nederlands Staat aansprakelijk gaan stellen voor schade die zij hebben van geurhinder in en om hun huis. Vooropgesteld kan ik niet oordelen over individuele situaties die er bestaan. Woongenot is een grondrecht stelt de advocaat. Dat klopt, maar als ik er voor kies pal naast de kerk te gaan wonen, moet ik ook niet zeuren dat de kerkklok elk half uur ontzettende herrie maakt. Het gaat om een stukje verdraagzaamheid naar elkaar toe. Helaas is dat dus soms ver te zoeken.

En voor de achttien plattelandsbewoners: pomp je banden op en fiets er lekker op uit. Daar krijg je denk ik meer energie van dan van procederen.

Fijne vakantie toegewenst!

Erik Verhoeven

Bekijk de Agro-nieuwsbrief van juni 2018.

Begin met typen en druk op enter om te zoeken