Gerard Hooijmans: “Met de ondernemer samen verder komen”

Gerard Hooijmans nieuwe mede-directeur Biemans

Met ingang van 01 januari 2018 treedt Gerard Hooijmans, accountant bij Biemans, toe tot de directie van Biemans. “Accountancy is mensenwerk, de ondernemer actief opzoeken en zo verder komen. Slim werken, gezond verstand en eerlijkheid staat voor ons voorop.”

De ambitie van Gerard is om de dienstverlening van Biemans op een hoog niveau te houden en klanten te ontzorgen. Gerard: “Dat betekent de klant zijn kracht laten gebruiken: hij moet kunnen ondernemen, wij zorgen ervoor dat dit binnen wettelijke kaders gebeurt.”

“Als registeraccountant ben ik in de controlepraktijk opgeleid. Deze praktijk kenmerkt zich door een continue focus op risico’s, optimaliseren van processen en het doorgronden van onderlinge verbanden in de cijfers”, zegt Gerard. “Bij Biemans maken we van deze risicogerichte aanpak gebruik waardoor we onder meer het proces van het opstellen van jaarrekeningen effectief en efficiënt kunnen uitvoeren.”

Gerard’s kracht zit, naast vaktechnische kennis, in het optimaliseren van (interne) processen. Net als ondernemers heeft de accountancy de laatste jaren te maken met een toename aan regels. Bij accountantskantoren ziet ook de AFM toe op naleving ervan. Gerard: “Het is mijn taak om deze regels binnen Biemans te vertalen in een praktische aanpak. Daarmee bedienen we onze klanten optimaal en waarborgen we kwaliteit.”

Waar kijkt de ondernemer naar?

Traditioneel gezien kijkt een accountant terug, over cijfers van het afgelopen jaar, over zaken die al gebeurd zijn. “Ondernemers hebben daar over het algemeen geen behoefte aan. Ze kijken liever vooruit en praten over kansen en mogelijkheden in de toekomst”, zegt Gerard. Ontwikkelingen op het gebied van automatisering helpen om met de klant vooruit te kijken. Gerard: “Traditionele werkzaamheden zijn bij Biemans nagenoeg geheel geautomatiseerd. We bieden een meerwaarde in actieve advisering en meedenken in oplossingen bij problemen waar onze klanten mee zitten. Het écht helpen van klanten om hun doelstellingen te realiseren.”

“Dat is ook hoe ik de toekomst van ons vak zie,” zegt Gerard. “Door automatisering is de basis op orde. Informatie is snel en goed te raadplegen. Met die basis geven we advies waar de klant (fiscale) voordelen mee kan behalen. Wij helpen onze klanten als kritische sparringpartner en wijzen op risico’s, eventueel onderbouwd met financiële gegevens.”

Accountancy is mensenwerk, de ondernemer actief opzoeken en zo samen verder komen.

Teamwork

Gerard is gericht op teamwork: “Het team is belangrijker dan het individu.” Dat past bij het DNA van Biemans: no nonsense, voeten in de klei, gezond verstand, slim werken en eerlijkheid. Gerard: “Met deze uitstraling zorgen we voor een organisatie met voldoende kennis en kunde, waar collega’s graag werken en klanten graag blijven komen. Een organisatie die klaar is voor de toekomst!”

Wat kan Biemans voor jou betekenen?

Neem contact met ons op.

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Begin met typen en druk op enter om te zoeken