De drie ingenieurs

Afgelopen week kwam Groen Links met het idee om een titel in te voeren voor MBO-ers. Groen Links hoopt daarmee meer internationale uitstraling te krijgen. Het deed me denken aan mijn moeder. Als twintiger hadden wij met het afronden van de HBO-opleiding de titel ingenieur. Twee broers van mij hadden deze titel ook, en uiteraard gingen we daar prat op.

Ons moeder zette ons echter weer met de pootjes op de vloer. Op een feestje zei ze eens: “We hebben dan wel drie ingenieurs in huis, maar ze weten met zijn drieën nog niet zoveel als ikke alleen”. Tot grote hilariteit van de gasten natuurlijk en daar konden wij het dan mee doen. En in essentie zat er ook nog een kern van waarheid in. Ze had met haar levenservaring veel meer levenswijsheid dan wij.

Gelukkig ziet de MBO jongeren-organisatie dat ook zo: “We bakken brood, bouwen auto’s en verzorgen mensen. In plaats van te investeren in naamgeving, zien we liever dat er geïnvesteerd wordt in de kwaliteit van het onderwijs”. Gewoon dus met beide voeten op de grond blijven en het gezond boerenverstand blijven gebruiken.

Erik Verhoeven

Bekijk de Agro-nieuwsbrief van oktober 2018.

Begin met typen en druk op enter om te zoeken