Pensioen opbouwen in eigen BV stopt!

Voor bijna al onze klanten is het feit dat pensioen opbouwen in eigen BV stopt gelukkig geen verrassing. Op 1 april 2017 is de wet aangenomen, die een einde maakt aan deze manier van pensioen opbouwen.

Uiterlijk 31 december 2019 dient de wetgeving door de directeur-grootaandeelhouder (DGA) toegepast te worden, maar vóór 1 juli 2017 moet de opbouw van het pensioen al zijn beëindigd. Dit laatste hebben wij voor al onze DGA’s geregeld.

Hogere korting bij afkopen in 2017

Ondanks de drie jaren termijn is het belangrijk om dit jaar alvast na te denken over de mogelijkheden. Een eventuele keuze voor afkoop kunt u het beste in 2017 maken, omdat u dan namelijk nog gebruik kunt maken van de korting van 34,5%. Dit kortingspercentage gaat in 2018 en 2019 omlaag!

Op schema

Wij zijn druk bezig met dit dossier en ons fiscaal team ligt prima op schema om dit allemaal in 2017 af te handelen. Allereerst verwerken we de dossiers met al lopende pensioenuitkeringen, omdat hierbij het financiële belang het grootst is. Daarom moet dit op zo kort mogelijke termijn goed worden geregeld. Daarna komen de overige dossiers aan de orde.

Wij houden u op de hoogte.

Begin met typen en druk op enter om te zoeken