Melkveehouderij…….. opgelet

Melkveehouderij……..opgelet De melkveehouders hadden het zich net iets anders voorgesteld. Na 31 jaar onder het melkquoutumregime te hebben gemolken, was voor velen 1 april 2015 het moment om daar iets vrijer in te worden. Hoe anders is de situatie nog geen twee jaar daarna.

De diverse regelgevingen lopen over elkaar heen, en dat heeft tot gevolg dat menig melkveehouder weet dat er van alles gaat veranderen, maar nog geen goed beeld heeft wat de exacte verandering betekent voor zijn eigen bedrijf. De veranderingen en de onduidelijkheid hebben er toe geleid dat de financiers aanzienlijk voorzichtiger zijn geworden en dat kan tot bijzonder lastige situaties leiden.

Het is raadzaam om naast het in beeld hebben van de gevolgen voor de aantallen dieren, ook een doorkijk te maken naar de financiële gevolgen. Want dat het normaal gesproken gaat leiden tot minder marge staat eigenlijk al vast. Ook hier geldt: een goede voorbereiding is het halve werk. Een goede informatievoorziening naar de financier zal in de toekomst alleen maar belangrijker worden. De tijd dat met een belletje bancaire zaken geregeld werden op basis van ons kent ons ligt achter ons.

Doe er uw voordeel mee!! Fijne Carnaval toegewenst!!
Erik Verhoeven

Bekijk de Agro-nieuwsbrief van februari 2017

Begin met typen en druk op enter om te zoeken