In de ban van een kabinetsformatie

Nederland is in de ban van het smeden van een kabinetsformatie. En het blijkt nog niet zo mee te vallen, want er lijken nogal wat struikelblokken te zijn. Wij zouden zeggen, niet zeuren, om tafel en gas erop, maar dat is voor Den Haag iets te kort door de bocht.

En enerzijds is dat te begrijpen. Want elke Nederlandse burger heeft zijn mening en denkt dat zijn mening ook de enige juiste is. En op menig feestje staan diverse presidenten in spé hun debat te houden. De beste (be)stuurlui staan aan wal. Want zij kruipen na afloop van het feestje, al dan niet beschonken, lekker onder de wol en hoeven de dag er op geen verantwoording af te leggen over hun gedane uitspraken. En natuurlijk zitten ook in de politiek boefjes, die er vooral zitten voor eigen belang. Maar ik benijd hun posities niet. Debateren en besturen is namelijk ook een vak. En als ik zie hoe in sommige landen dictatoriaal gedrag de overhand begint te krijgen, kan ik niet anders dan concluderen dat we het in Nederland nog niet zo slecht hebben, hoe betuttelend sommige regelgeving soms wel niet lijkt.

Het neemt niet weg dat de maatregelen die vorige week gepresenteerd zijn door de Gedeputeerde Staten gevolgen hebben voor ondernemers. Staldering is de nieuwe term. Voor iedere 10 m2 stal, dient 11 m2 gesloopt te worden. Weliswaar moet de beslissing hierover nog definitief vallen, maar feit is wel dat ze weer een kostprijsverhogende regeling in de benen hebben staan.

Alvast een fijne vakantie toegewenst!
Erik Verhoeven

Bekijk de Agro-nieuwsbrief van juni 2017

Begin met typen en druk op enter om te zoeken