De vakantie achter de rug

Da’s logisch….. Velen hebben de vakantie weer achter de rug en kunnen weer uitgerust aan de slag. Elk jaar kijk je er naar uit, maar het is ook weer fijn als het “gewone” leven weer begint. De drie R’s doen het nog goed. Regelmaat, Rust en Reinheid zijn de termen die bij de opvoeding nog vaak worden gehanteerd, maar ik moet zeggen dat ze het bij volwassenen ook nog geweldig doen.

Ik ben normaal niet zo’n boekenlezer, maar in de vakantie wil ik het nog wel eens proberen en heb zodoende “Mijn verhaal” van Johan Cruijff gelezen. Duizend meningen over Johan Cruijff, maar zijn uitspraken blijven mij toch wel boeien. Bijzonder om te lezen hoeveel invloed deze persoon zowel op als buiten het veld heeft gehad. Met name het terug brengen van de schenkbelasting voor goede doelen naar 0% is een actie, waaruit zijn invloed op de overheid blijkt.

Maar ook zijn zakelijke fiasco’s komen aan de orde. Met name zijn investeringen in de varkenshouderij hebben hem blijkbaar veel geld gekost. En daaruit concludeerde hij dat je dat moet overlaten aan de mensen die er verstand van hebben. In zijn boek haalt hij ook het leiding geven aan. “Leiding geven is niet zeggen wat iemand moet doen, maar het beste uit iemand zijn kwaliteiten halen”. Uiteraard is deze uitspraak niet alleen in het voetballeven van toepassing, maar is deze te gebruiken voor iedereen die met mensen werkt. Een mooie uitspraak, waar we allemaal wat mee kunnen.

Wat dat betreft kan de tweede helft beginnen…

Erik Verhoeven

Bekijk de Agro-nieuwsbrief van september 2017

Begin met typen en druk op enter om te zoeken