De boer is troef…

Laatst zag ik op Youtube nog een filmpje van de Achterhoekse boerenrockgroep Normaal. Langharige jongelui die wild aan het pogoën waren (en ik heb het net nog even op moeten zoeken: pogoën is een echt werkwoord!!!).

Ooit in onze jonge jaren togen we ook naar zo’n concert. Een vriend had nog een vrij nieuw poloshirt aan. We zeiden nog: is dat wel handig? Nee, hij zou wel wat achter in de tent blijven hangen. Ja, daag. Dag shirt. Tot grote hilariteit van ons natuurlijk. Enkele jaren terug gingen we nog naar een optreden in het noorden des lands. Onze haren waren we al kwijt. De streken niet. En natuurlijk luisteren we ook naar de muziek………

De ene dag een koning en de andere dag een boef. En dat is eigenlijk in al die jaren niet veranderd. Verguisd door enkelen die iedereen aan de schandpaal nagelen, maar bovenal waardering voor het feit dat zij dagelijks zorgen dat er veilig voedsel in de schappen ligt. En daar willen wij het jaar dan ook positief mee afsluiten. Fijne feestdagen en alle goeds toegewenst voor 2018!

Erik Verhoeven

Bekijk de Agro-nieuwsbrief van december 2017

Begin met typen en druk op enter om te zoeken