Wij zijn momenteel op “scholentocht” aangezien enkele dames in de zomer hopen te slagen en een vervolgopleiding willen gaan doen. Nu is keuzes maken niet voor iedereen gemakkelijk. Ik maak me daar niet zo’n zorgen om, want de kans dat je in een andere branche komt te werken dan waarvoor je je opleiding hebt genoten is volgens onderzoek groter dan dat je wel gaat werken in de branche waarvoor je geleerd hebt.

Tijdens het bezoek van een open dag ging een docent in op marketing en communicatie. Als voorbeeld nam hij de flesjes water die we massaal kopen. Het schijnt dat in Nederland het schoonste en zuiverste drinkwater uit de kraan komt. Als je vandaag de dag de kranten open slaat kun je je dat niet voorstellen, want ondernemers worden in Nederland behandeld als de grootste vervuilers. Gelukkig weten wij wel beter. Maar enfin, de leraar gaf aan dat het de marketeers en fabrikanten gelukt is om de consumenten ervan te overtuigen dat hun flesje water het beste en meest gezond is.

Een kerel in de klas begint te gniffelen. Hij zegt: “Ik heb er mijn handel van gemaakt. Zolang we ons hier wijs laten maken dat er vergif uit de kraan komt, verdien ik er mijn centen mee”. Hij dreef blijkbaar een handel in drank, waarvan volgens zijn zeggen een groot gedeelte uit waterflesjes bestaat. Ik heb ze thuis allemaal nog één flesje gegeven. En als ie leeg is hebben ze de keuze: zelf een nieuwe kopen, of vullen uit de kraan. Die keuze kunnen ze in elk geval wel snel maken!!!

Iedereen fijne feestdagen toegewenst!!
Erik Verhoeven

Bekijk de Agro-nieuwsbrief van december 2016

Begin met typen en druk op enter om te zoeken